tisdag 22 november 2011

Inredningskurs II

Vill visa det jag tyckte var mest intressant på helgens kurs, nämligen det här.
Det ser inte så spännande ut på den här bilden men det var det verktyg som jag tyckte var mest intressant och användbart. Det är alltså en tiondel av de färger som finns av varje grundfärg enligt NCS-systemet. Här är några användningsområden som vi fick lära oss att ha till hjälp.
Nyanslika och Komplementfärger var mest överraskande metoder medan Ton i ton är enklare och går snabbt att ta hjälp av. I alla metoder utgår man från en triangel som ovanstående i sin färgsättning. Vid Nyanslika tar man samma position i vilken triangel som helst och använder de färgerna för att få en harmoni. Vid Komplementfärger tar man en triangel och sedan motsatt triangel i cirkeln för kompletterande färger och vid Ton i ton använder man endast en triangels färger. Tyvärr kostar NCS-systemet många tusenlappar, annars hade det varit kul att ha.
Inte solklart beskrivet men vill du veta mer så fråga mig. Jag fick nämligen det här fina diplompet när kursen var slut. Får väl sätta in det i pärmen "onödiga-diplom-man-samlar-på-sig-under-ett liv-som-ingen-någonsin-ser".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar